Hayatımızda bizim için önemli olan günler vardır. Bu özel günler tüm sevdiklerimizi etrafımızda toplayıp güzel vakitler geçirmek en büyük fırsattır. Aynı zamanda bu tür özel günler büyük kurumsal şirketler için kaçırılmayacak bir motivasyon aktivitesidir. Bu özel günler kurumsal bağlılığı, performansı, verimliliği ateşleyecek ve şirket içindeki iletişimde konuşulacak “anı” lar dan önemli bir pay alacağı için önemsenmesi gereken bir gündür. İşte bu özel günlerden birine daha ulaşmak için sayılı günler kala, özeneceğiniz bir yılbaşı menüsü hazırlamanız için bu yazımızda size önerilerde bulunuyor olacağız.

Biz genlerimizde misafirpervelik olduğundan, zaten misafirlerinizi memnun etmek için aklınızda şimdiden birçok tarif oluşturmuş olduğunuzu biliyoruz. Sizlere meze tariflerini ayrıntılı olarak verdiğimiz önerilerimize bir göz atın bakalım. Belki sofranıza katkımız olur.

İştah Açıcılar

Zenginleştirilmiş Ordövr Tabağı

(İçindekiler: Zeytinyağlı yaprak sarma, pastırmalı paçanga böreği, piliç kanadı pane, parmak köfte patates kroket, ege special, mücver, fırında mantar)

Serpme Meze

Kurutulmuş Domates

(Malzemelerimiz: 1/2 paket kurutulmuş domates, zeytinyağı, 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz. Yapılışı: Domatesi, 5 dakika haşladıktan sonra süzün, süzün. Tuzu zeytinyağına ekleyin. Domateslerin üzerine gezdirin. En üste göz zevkine hitap edecek ölçüde ceviz serpiştirin)

Haydari

(Malzemelerimiz: 100 gr normal yoğurt, 2-3 diş dövülmüş sarımsak, ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane, kırmızı biber, tuz.Yapılışı: Yoğurdu zeytinyağı ile iyice krema kıvamı alana dek çırpın. Diğer malzemeyi de ekleyip servis yapın. Bence bu mezenin içine küçük bir salatalığı incecik kıyıp eklerseniz damak tadınıza yakın ve hoş bir tat elde edeceksiniz. Süslemek için pancar rendelemeyi unutmayın.)

Rengarenk Lezzet

(Malzemelerimiz: 4 adet kabak, 4 adet havuç, 1/2 su bardağı ceviz, 4 kaşık zeytinyağı, 1/2 demet dereotu, normal yoğurt, sarımsak, tuz. Yapılışı: Kabakları ve havuçları rendeleyin ve ayrı ayrı yağda kavurun. Suyunu çekmesini bekleyin. Sarımsak ve ince kıyılmış dereotunu yoğurda katın. Servis tabağına önce havucu koyun. Üzerine kabakları ekleyin. Kabakların üzerine yoğurdu gezdirin ve iri dövülmüş cevizleri serpiştirin. Tarife patatesleri haşlayıp ekleyebilirsinizde bu da başka bir renk (tat katacaktır.)

İtalyan Salatası

Şakşuka

Malzemeler: (1 adet patlıcan, 1 adet kabak, 1 adet patates, yağ, Sos için:2 adet domates rendesi, 1 adet ince kıyılmış soğan, 2 adet ince kıyılmış sivri biber, 1 fincanı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı sirke, 1 adet küp şeker, 3 diş ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak, 1/2 çay bardağı (zevke göre daha çok da konabilir) çekilmiş ceviz, tuz, karabiber, fesleğen. Yapılışı: Patlıcanı küp küp doğrayın, tuzlu suda 20-30 dakika kadar bekletin. Patates ve kabakları da küp küp doğrayın. Yağda önce patates sonra kabak ve en son patlıcanları kızartın. Sos için bir tavaya yağı koyun. Sırayla soğan, biber ve sarmısağı ekleyip kavurun. Domatesi, şekeri,tuz,baharat ve sirkeyi ekleyin. Havucu cevizle kavurup sarmısak ekleyin. Sonra domatesle pişirin. Bir bardak kadar suyla kaynatın. Servis tabağına kızarmış sebzelerle süsledikten sonra sosu dökün.)

Ara Sıcak

Güveç Karides

Kalamar Tava

Margharita Pizza Dilimleri

İçli Köfte

Ana Yemek

İç pilavı eşliğinde portakallı hindi

iç pilavlı portakallı hindi

Meyve Kokteyli

Ananas, muz, elma, üzüm, armut

Gece Çorbası

Tuzlama

Bu güzel görünen menüyle birlikte sevdiklerinizle geçireceğiniz muhteşem bir yılbaşı akşamı diliyorum hepinize!..